Van deze functionaliteit zul je gaan houden!
Kom je op een van de projecten dit hartje tegen, dan kun je deze aanklikken om het project te bewaren. We stellen dan een overzicht voor je samen van alle projecten die je leuk hebt gevonden en/of wil bewaren.
We verzamelen de projecten op een speciale plek op de site. Je vindt ze terug in het hartje
Duidelijk, sluit deze melding
EIKENTUINHUIS.NL IS POWERED BY

Eiken houten pergola: Schommel – Project 156

  • Filter: Pergola
  • Tags: U-balken
Pergola-schommel-eiken-hout-lage-mierde-de-houtwinkel-bladel

Eiken Houten Pergola: Schommel – Project 156

”Dit project maakt het helemaal af”

Het was een mooie maandagochtend en ik was onderweg naar een klein dorpje vlakbij Bladel. Rijdend langs vele slingerweggetjes, kwam ik aan bij het huis. De voordeur stond op een kiertje en ik riep naar binnen ‘’Goedemorgen’’. Ik werd meteen hartelijk ontvangen door de man en vrouw des huizes. Ze waren het huis van top tot teen aan het verbouwen. We liepen door het huis naar de achtertuin. Hier stond de eiken houten pergola.

De eigenaresse vertelde: “Eerst hadden we een tuin met coniferen en gras. De tuin is nu compleet gerenoveerd. En met de U-balken van De Houtwinkel Bladel is het een totaal plaatje geworden waardoor we heerlijk van onze tuin kunnen genieten.” Ze liet mij een foto zien van hoe de tuin hiervoor eruit zag. Wat een enorm verschil! ‘’We zijn nu heel het huis aan het aanpakken. Eerst boven, toen de garage en de tuin, nu beneden. Het is een hele klus.’’

Op de achtergrond hoorde ik een aantal honden blaffen. De eigenaresse vertelde vol trots dat ze samen vier hondjes hadden: ‘’We nemen deel aan shows met de honden. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden. Toen mijn man jaren geleden een bedrijfsongeval en hierdoor niet meer kon werken, hebben we samen een hobby gevonden. We zijn al naar vele landen geweest en twee van onze honden zijn internationaal kampioen.’’

Na een aantal foto’s te hebben gemaakt van de eiken houten pergola vond ik het een leuk idee om de honden bij het project te fotograferen. De eigenaresse ging de honden eerst een kambeurt geven in haar eigen trimsalon en daarna konden ze mooi op de foto. Het waren tenslotte echt showhonden!

Terwijl de honden een kambeurt kregen, ging ik even wat andere attributen halen voor de camera. De eigenaar was binnen en hij vroeg aan mij of ik wist waar de buitenschommel voor bedoeld was maar dat wist ik nog niet. Eigenaar: ‘’De schommel die aan een van de pergola hangt is speciaal voor de honden. Als we een nestje hebben van onze honden, dan gaan ook de pups op de schommel zodat ze niet wagen ziek worden. Daarom hebben wij van onze houten pergola een schommel gemaakt.’’ Zo te horen is er echt goed over het project nagedacht.

Nadat we een aantal foto’s met de honden hadden gemaakt gingen ze even terug naar binnen en konden wij rustig verder babbelen. Al bij al is het een bijzonder project voor een mooie hobby!

pergola-schommel-tuin-eiken-hout

honden-schommel-lage-mierde

Pergola-hout-eikentuinhuis-de-houtwinkel-bladel

Tuin-planten-pergola-honden-schommel
tuin-schutting-lage-mierde-bladel

Eiken-houten-pergola-verbinding-lage-mierde

Eiken-houten-balk-de-houtwinkel-bladel

Pergola-tuin-exterieur-lage-mierde

Meer informatie via mail

    Relevante projecten