Van deze functionaliteit zul je gaan houden!
Kom je op een van de projecten dit hartje tegen, dan kun je deze aanklikken om het project te bewaren. We stellen dan een overzicht voor je samen van alle projecten die je leuk hebt gevonden en/of wil bewaren.
We verzamelen de projecten op een speciale plek op de site. Je vindt ze terug in het hartje
Duidelijk, sluit deze melding
EIKENTUINHUIS.NL IS POWERED BY

Balk omtimmering

Balk omtimmering, dé unieke verbinding voor binnen!

Bijna iedereen heeft ‘m in huis; die ‘mooie’ stalen H-balk. Met een houten balk omtimmering tover je die prachtig om. Doordat de houten balk omtimmering om de bestaande balk heen komt, verdwijnt jouw doorn in het oog. Het omkleden van ontsierende stalen constructiebalken alsof het eiken draagbalken zijn, wordt daarmee een sieraad in huis.

Wat is een balk omtimmering?

Een balk omtimmering is een holle balk met het uiterlijk van een massieve volle eiken balk. En dus de ideale oplossing voor het bekleden van noodzakelijke stalen balken. Ook zonder stalen balk is een houten balken plafond een echte musthave. Wij creëren alle soorten houten balken en gebinten voor het interieur. Zo woon jij stoer!
Kies jij de massieve oplossing? Of ga jij juíst voor de niet van massief te onderscheiden omtimmering? Wat jouw keuze ook wordt, onze ‘holle’ omtimmeringen zie je voor vol aan. We maken ze op ’n massieve manier, zonder zichtbare naden, alsof het volledige eiken draagbalken zijn. Dát is onze ambachtelijke kunst met hout.

Balkomtimmering-Bladel-eikentuinhuis

Balk omtimmering met schuine liplas

Deze balk omtimmering is voorzien van een schuine liplas. De las is bij deze breedte noodzakelijk voor de stevigheid. Het mooie van de liplas is dat het breekt in beeld, wat de authenticiteit benadrukt.

Ontdek het project met schuine liplas

Eikenhouten-balk-woonkamer-eetkamer-Project-174

Stoere houten balken in jouw woonkamer

Hoe we een balk omtimmeren, een balk aftimmeren en hoe we balken bekleden verklappen we graag. Een eiken (balk)bekleding is een slimme en voordelige oplossing in huis. Houten balken in de woonkamer hoeven niet massief te zijn; een omtimmering is voordeliger dan een massieve houten balk.
En er zijn nog meer voordelen van een holle balk omtimmering. We sommen ze voor je op:

Voordelen holle balk omtimmering

• voordeliger
• in grote overspanningen geeft een houtomtimming meer mogelijkheden dan massief houten balken. Denk aan de combinatie met staal
• omdat het hout altijd kunstmatig gedroogd is, vertoont het minder krimp en werking. Omringend stucwerk blijft daardoor intact en vervorming is nihil.
• in een holle omtimmering is er ruimte en dus de kans om bekabeling en/of verlichting weg te werken
• ‘hol’ is ‘vol’: door de vakkundige verwerking, unieke verstekverbinding en blinde verlijming lijkt de omtimmering een massieve (eiken) balk
• de bestaande paal of balk is naadloos omgetoverd met hout
• flexibiliteit in vele afwerkingen: Strak modern, landelijk meskant, geloogd, borstelen en extra verouderen. Met een balkomtimmering kun je bij ons alle kanten op.

Stalen-balk-bekleden-met-hout-project-174

Balk omtimmering met houten slagpennen

De holle eiken balken zijn naadloos verlijmd zodat het één strak geheel is, dat past bij de gekozen stijl van landelijk sjiek. De eikenhouten balk omtimmering is dé eyecatcher in deze open, moderne woonkamer. Ruud: “Vroeger werd zo’n balkomtimmering vastgezet met houten slagpennen. Tegenwoordig met een soort nietjes die je helemaal niet ziet. Vanwege de authentieke look lijkt het alsof de timmermannen van De Houtwinkel met houten slagpennen hebben gewerkt. Geeft het net dat beetje meer uitstraling.”

Ontdek het project bij Ruud van Montfort

Eiken-houten-balkomtimmering-van-montfort-project-191

Onderscheidend in gebinten voor interieurwerk

Onze gebinten voor interieurwerk zijn helemaal hip. Houten liggers, staanders en eventueel schuine schoren? Wij maken ze passend in een authentiek of landelijk modern interieur en naar behoren, massief of als omtimmering. Dus ook als je geen bestaande balken hebt, creëer je handig een stalinterieur of boerderijlook. Gaaf, stoer en een heuse eyecatcher in huis!

Voor jouw onderscheidende woonwens

Ga je vól voor een massieve houten balk? Of is de balk omtimmering jouw ware woonoplossing? Voor beide oplossingen kunnen we extreem de lengte én de breedte in. En dus hebben we alles voor jouw onderscheidende woonwens in huis. Zo maken we jouw unieke verbinding voor binnen!
✓ extreme afmetingen eikenhout op voorraad, tot wel 5 meter lang
✓ bewuste selectie eikenhout. De selectie bestaat uit planken met een grove structuur, waardoor de balk omtimmering een volle balk look krijgt
✓ diverse afwerking mogelijk voor een strakke of authentieke uitstraling, zoals: meskanten, borstelen, scratch, verouderen of logen
✓ als element leverbaar voor de doe-het-zelver of volledig te creëren door onze eigen vakmensen

Meer informatie via mail